Moto-Truck to producent zabudów dla lekkich, średnich i ciężkich wozów strażackich. W tym roku firma wprowadziła do oferty pojazd dla mobilnej gastronomii.
Kieleckie przedsiębiorstwo istnieje na rynku już 20 lat i zajmuje się głównie zabudowami ratowniczo-gaśniczymi i specjalistycznymi dla jednostek Państwowych Straży Pożarnych oraz Ochotniczej Straży Pożarnych.
Zobacz też: Opel Movano z certyfikowanymi zabudowami od firmy Lamar
W tym roku jednak Moto-Truck wprowadził do swojej oferty całkowitą nowość – samochody dla mobilnej gastronomii. Za bazę dla pierwszego food trucka posłużyło Renault Master z silnikiem 2.3 dCi o mocy 125 KM.
Ściany zabudowy wykonane są z płyty izolowanej o grubości 25 milimetrów, natomiast płyty na dachu mają już grubość 40 milimetrów. Po prawej stronie Masterki znajduje się unoszona do góry siłownikami klapa o wymiarach 1 100×3 000 milimetrów, która przeznaczona jest do obsługi klientów.
Zobacz też: Test VW Caddy 2.0 TDI 4Motion 110 KM – furgon 4×4 (wideo, zdjęcia)
Co ciekawe standardowe wyposażenie food trucka obejmuje także kamerę cofania i oświetlenie LED we wnętrzu i z boku pojazdu.
W środku znajdziemy wszystko, co potrzebne w każdym food trucku, czyli np. 50-litrowy zbiornik wody czystej (opcjonalnie 100 litrów), ale też 75-litrowy zbiornik wody brudnej (opcjonalnie 120 litrów). Do tego do dyspozycji jest 150-litrowa lodówka, dwukomorowy zlewozmywak, centralny okap z umieszczonym na dachu pojazdu wentylatorem, ale też szafki, regały, czy stoły wykonane ze sklejki wodoodpornej z blatami ze stali nierdzewnej.
Źródło zdjęć: Moto-Truck